Skenari i ri tregon historinë e incidentit të UFO-ve në West Lothian

Skenari i filmit artistik tregon historinë e një njeriu që u sulmua nga alienët në një pyll të largët skocez në 1979.

Njeriu pas skenarit të ri, James Turner, kishte kohë që ishte i interesuar për historinë dhe ishte në gjendje të merrte të drejta ekskluzive për ta kthyer atë në një skenar filmi nga autori Malcolm Robinson i cili shkroi një libër – “Incidenti i UFO-ve të Dechmont Woods” – ku shfaqej dëshmitë e dëshmitarëve nga koha e incidentit.

“Kam bërë kamping me miqtë e mi në vendin e saktë ku është pllaka e Robert Taylor-it, ku kemi një zjarr kampi dhe tregonim histori për alienët dhe flisnim për filmat që na pëlqenin”, tha Turner.

Skenari i tij që atëherë është përzgjedhur në listën e ngushtë për çmimet prestigjioze Page Turner Screenplay Awards.

Vetë incidenti, i cili ndodhi më 9 nëntor 1979 në Dechmont Law në Livingston, West Lothian, filloi kur punonjësi i pylltarisë Robert “Bob” Taylor papritur u përplas me një objekt të madh sferik në një pastrim pylli ndërsa po ecte me qenin e tij.

I përshkruar nga Taylor si një “kube fluturuese”, objekti dukej se fluturonte disa centimetra mbi tokë dhe sipërfaqja e tij ishte bërë nga “një material metalik i errët me një cilësi të ashpër si letër zmerile”.

Gjërat shpejt morën një kthesë mjaft të keqe kur dolën dy sfera të vogla me thumba metalikë, kapën rrobat e tij dhe filluan ta tërhiqnin atë nëpër bar.

Pikërisht në këtë moment Taylor ra pa ndjenja, por kur u zgjua disa orë më vonë, zbuloi se rrobat i ishin grisur dhe se kishte pësuar një sërë prerjesh dhe mavijosjesh në të gjithë trupin.

Ai më vonë e raportoi vuajtjen e tij në polici, e cila e regjistroi atë si një sulm, megjithatë, pavarësisht një hetimi të gjerë, asnjë shpjegim për përvojën e tij nuk u gjet kurrë.

Fatkeqësisht, Taylor ndërroi jetë në vitin 2007, duke mos mësuar kurrë se çfarë i ndodhi.

About Post Author