Skënder Karaçica:Njerëzit përballë historisë


Njerëzit përballë historisë

MOIKOM ZEQO PËR PROFESOR UKSHIN HOTI

Për Ukshin Hotin çështja shqiptare nuk është një mit i rrugës.

* * *

Në një Evropë,apo në një botë diologjike,kombi shqiptar nuk ka pse të jetë shurdhmemec,ose një manekin i skenës.

* * *

Kombi shqiptar është i pjesëtuar padrejtësisht në strukturat shtetërore të huaja dhe të ndryshëm ,duke qenë de facto një subjekt etnik i papjestueshëm dot.

*  *  *

Nuk mund të ketë histori të shqiptarëve të bërë nga të tjerët,po ka histori  të shqiptarëve të njohur  më në fund nga të tjerët.

 
 Skënder Karaçica
 Executive Director

Albanian-American Association
of Intellectuals Businessmen and Activists

About Post Author