Skepticizmi vazhdon të rrethojë zyrën e re të UFO-ve të Pentagonit


Skepticizmi vazhdon të rrethojë zyrën e re të UFO-ve të Pentagonit


1.
“Ata kanë pasur katër vjet deri më tani, dhe ne kemi pak përpjekje për t’i shërbyer interesit publik.”

Lobisti Stephen Bassett, megjithatë, mbetet i sigurt në zyrën e re.

“Jo, ky nuk është një program i ri i psiopëve. Është një përpjekje e planifikuar për t’i dhënë fund embargos së së vërtetës,” tha ai.

“Ndërsa i vlerësoj ata që janë skeptikë, ai grup është përpjekur të gjejë anën e errët të çdo zhvillimi – dorën e fshehur”.

“Ky është një ndryshim i sjellë nga puna e mijëra njerëzve dhe aktivistëve mbi 70 vjet. Por disa nga këta njerëz nuk mund të mos e shohin atë si një mision të zgjuar ops të zi.”

Siç qëndrojnë gjërat, duket se do të duhet të presim dhe të shohim se si do të shkojnë gjërat gjatë viteve të ardhshme.

2.
A është zyra e re e UFO-ve shumë e mirë për të qenë e vërtetete

Jo të gjithë janë të bindur se zyra e re do t’i japë fund fshehtësisë rreth fenomenit.

Kur Pentagoni njoftoi vitin e kaluar se po krijonte një zyrë krejt të re të dedikuar për të gjetur të vërtetën pas fenomenit të UFO-ve, reagimet ishin të përziera për të mos thënë.

Ndërsa shumë e mirëpritën masën dhe e përshëndetën atë si një fund të fshehtësisë që ka rrethuar hetimin e UFO-ve për shumë dekada, të tjerët ishin thellësisht skeptikë – në vend të kësaj sugjeruan se lëvizja mund të sjellë krejtësisht të kundërtën, me të dhënat e UFO-ve që janë më të vështira për t’u aksesuar se kurrë.

“Kjo është një temë me një histori të dëshmueshme të fshehtësisë dhe çdo gjë që i mungon një hapje e re në lidhje me informacionin i nënshtrohet një kontrolli më të madh, ndoshta të papërshtatshëm,” tha Ron James i MUFON.

“Ne nuk shohim se kjo do të thotë se burime të reja do t’i kushtohen çështjes. Ne besojmë se burime të konsiderueshme i janë kushtuar gjithmonë çështjes në një nivel brenda qeverisë dhe industrisë së thellë.”

Vitin e kaluar, Luis Elizondo – i cili më parë drejtoi një njësi që ishte përgjegjëse për vlerësimin e raporteve ushtarake të UFO-ve – shprehu gjithashtu shqetësimet e tij rreth lëvizjes.

“Nëse duam edhe 70 vite të tjera fshehtësie për këtë temë, atëherë Zyra e Nënsekretarit të Mbrojtjes për Inteligjencën dhe Sigurinë është vendi i përsosur për ta vendosur atë”, tha ai.

“Ata kanë pasur katër vjet deri më tani, dhe ne kemi pak përpjekje për t’i shërbyer interesit publik.”

Lobisti Stephen Bassett, megjithatë, mbetet i sigurt në zyrën e re.

“Jo, ky nuk është një program i ri i psiopëve. Është një përpjekje e planifikuar për t’i dhënë fund embargos së së vërtetës,” tha ai.

“Ndërsa i vlerësoj ata që janë skeptikë, ai grup është përpjekur të gjejë anën e errët të çdo zhvillimi – dorën e fshehur”.

“Ky është një ndryshim i detit i sjellë nga puna e mijëra njerëzve dhe aktivistëve mbi 70 vjet. Por disa nga këta njerëz nuk mund të mos e shohin atë si një mision të zgjuar ops të zi.”

Siç qëndrojnë gjërat, duket se do të duhet të presim dhe të shohim se si do të shkojnë gjërat gjatë viteve të ardhshme.

Burimi: NBC News 

About Post Author