Skicat e liqenit-Ruzhdi Keraj


SKICAT E LIQENIT

Si çdo nadje ngrihem heret ora nuk ka shku gjashte e gjyse dhe dal me shku te liqeni .Asht fresk bile sot u pendova qe nuk mora ndonji gja me e hjeshe krahve ,se helbete tash jam plake dhe merdhas pak.Ece me hap ,kamet I ndi t’leta ,ngjis ato kame shkalle tash qe kam lane duhanin nuk me merret fryma dhe vazhdoj me ece ,nuk ka shume njerez.Diku jo shume large bjen nji fizarmonik qe mi shkyu nervat .I binte kot ,ku basi e ku melodija dhe e hapte kacekun e fizarmonikes me tane forcen.Kur u afrova e pashe nji burr jo shume te vjeter ,deshta me I fol por ndrrova mend,shpejtova hapin gadi e bana me vrap nji cope rruge.N’kulm te nervave mu shkrep nji e qeshun kur parameje kalun nji çift I moshum ,burri ka vesh nji pale pantallona me lule gruaja pantallona te bardha.Nuk e di pse qesha ,nuk ka azgja te keqe por me duket perzuna nervat qe me shkaktoj fizarmonika.Eca boll,kur u ktheva prap prej larg ndiva fizarmoniken.Kur u afrova ndiva thirrjen e gjakut ,te zanadit dhe I fola

-Rregullo bassin me melodin ,mos ja kput kot

-Ou -qeshi ai dhe e hapi kacekun ma fortÇka je ti mor plak ,profesor e po me merr ne provim.?

E pash se asht e kot biseda me te dhe u ktheva me I a gra kambve

-Ndal ku shkon?-me bertiti

-N’rrugen teme ,-I fola

-Ngadal ngadal une nuk kam dale per bahia va ktu ,u ndale ndigjove ,hidhe lekun-foli dhe pushoj te rami fizarmonikes.Me erdhi me qeshe.

-Pse po qeshe ,kshtù e ka bota -foli dhe ndezi cingaren.Hodha do çindarka shyqyr qe I kisha dhe vazhdova rrugen I ngazllym qe ndjeva muzike, bile e pagova.