Skicë-Ruzhdi Keraj


Ruzhdi Keraj

Gjithshka vjen si një anderr ,ne fillim e bukur e dritshme ,si feste ,qe dalëngadalë fillon e zbehet ,hup shkëlqimin dhe zhduket për ti a çel rrugën nji andrre tjetër .Kshtu jane andrrat shkojne e vijnë dhe njerëzit hutohen e gjithmonë pyesin si do te jete andrra tjetër ,e bukur ,miqësorë apo e vrazhde e frikshme?

Njeriu i msume me durimin pret mramjen dhe nuk don me e xane gjumi menjihere se ka pase nji dite te lodhshme stresuese dhe ka frige se edhe andrrat nuk do te jene aspak qetësuese. Njeriu dhe andrrat ,nji binom qe po bahet mode n’kete kohe ku stresi dhe jeta e vrazhde po i a shkatërron muskujt dhe trunin dhe ka gjete qetësin ne genjeshtren e bardhe qe i miklon ,andrra ,stimuluse e rrezikshme qe I a vene ne gjumë trunin tuj e marre me vete ne festa ne udhëtime te mrekullueshme ne salla te mëdha dhe I ringjalle tanë këngëtaret qe i ka dashte fort dhe knaqet me kanget e tyne dhe t’merrohet kur e zgjon zhurma e tallavase qe vjen prej televizionit te komshise qe e ka hape ne kupe te qiellit. Kshtu I fillon dita ters,ters ne rruge prej qenve se u a prishi rreshtin pa dashte dhe dy ju sulen ta kafshojne, ters sot nuk ka pune dhe tersi tjeter ,mungojnë cigaret.

Ulet diku ne trotuar dhe pa prite ju shkrep nji gaz I marr.Mrame ne anderr pa vedin ne pune dhe mbas pune pronari ja mbushi durt me pare ,aq shume pare sa nuk ja xajne xhepat ,dhe filloj tuj ja hjedhe ne dure lypsave.I pihet duhan ,nuk ka cingare ,I pihet nji kafe nuk ka lek per kafe dhe niset rrugës se liqenit dhe gjene nji stol e shtrihet ne diell .

-Andrra ne diell-qesh!

“Nese do shkputesh nga andrrat thuaju lamtumire”-qeshi I pëlqeu dhe e zu gjumi ne diell!