Smogu shkatërrimtar-Sherife Allko


SMOGU SHKATËRRIMTAR

U ula këmbëkryq mbi tokën me barin e thatë .

U trishtova,lotova teksa e pashë pa jetë …

Mu afruan zogjtë të trembur, të etur për një pikëz ujë .

Diçka e tmerrshme ata i mundonte…,

Tmerri apokalipsit dhe amazona që digjet .

Ngrita sytë pashë pemët e pajetë .

Çdo gjethe e degë ishin shrumbuar.

S’kish cicërima zogjsh,as lule të praruar,

Me vellon e smgout të zi , vendi ish mbuluar .

I mbylla sytë vetëm për një çast ,

Të harroj në harresë të përjetshëm

botën që digjej nga gjuhët e flakës .

Ishte e pamundur të rrija pa lëvizur .

Afrohem pranë detit me trishtim

Shpirti sa s’më plas kur shoh amfibët

mbi det të pa jetë.

I vrau ajka e naftës,plastikës,hedhur si vello mbi planet .

Ah,ti smog tahmaqar,

Aspak nuk je bujar .

E si mund ti mbijetojmë gjithë kësaj katrahure,

Kur shoh fëmijë me fytyra të zbehtë .

Më dhimbsen e zemra më pëlcet .

Ejjj …Ju o politikanë ,shkencëtarë e astronaut….;

Ju lutemi: bëni diçka për këtë planet .

Sherife Allko

Tiranë