Sonja Haxhia:MOM


Sonja Haxhia

Në atë luginë të fshatit tim ,
Ku Bilbilat ëmbël
këndonin ,
Munushaqet kundërmonin aromë ,
Në strehëzën e kasolles
mbretëronin .
Sa herë i këpusja me buzëqeshin e drejt në sy me shihnin ..
Nuk mërziteshin..
Në duar të kujdes’shme i dërgoja ,
Në duar të bekuar nga Perëndia !
I dërgoja në duart e Nënës !

Ishin kthyer në trasparente të bardha ato duar ,
Si lumë jeshil venat i dukeshin ,
Të stërmunduara lëngonin ..
Sa shumë mund kishin kaluar ,
Sa fëmije kishin përkëdhelur ,
Sa shumë lot grashë kishin ndaluar ,
Dhe nja kafshatë në dyshë e ndanin ,
Ja ndanin të tjereve,
Grave Nënave kur ju mungonte ..
Sa buzëqeshje kishin dhuruar ,
Në shpirtrat e lënduar .

Unë nuk kam parë kurrë sy e duar më të bukura se’sa ato të Nënës time !
Unë luftoj me shpirt , me zemer , dua ti ngjasoj vec nënën time .
E kështu..e di .. Ajo , buzëqesh lart mbi yje !

E shenjta Nëna ime , MOM !

About Post Author