Sonja Haxhia:Përtej shikimeve


Përtej shikimeve

Më çudit përherë me magjinë e tij,

si një mister më rrethon,

por..

unë shkoj gjithmonë e më larg

e zbërthej

i lexoj qelizat një e nga një.

Ai nuk është i ndërvarur nga gjëra materiale,

është një romantik,

po, po,

këtë e kisha kuptuar prej kohësh

dhe gjithë ajo çfarë i pëlqen,

është dëshira për kuvendime të ëmbla,

vështrimit të hedhur

dashurisë së fshehur!

Madje një gotë vere mbi një trung të prerë,

një lexim, në dy përballje sysh të kaltër

ulur të vetmuar pranë zjarrit të heshtur

kaq larg e afër, ekraneve të pashpirta

distancës që ndan kufijtë e njohjes

e ndërsa gjuhët digjen në flakë,

një përvëlim përshkon lëkurën e rrënqethesh…

Asgjë spipëtin,

vesh e sy shpërqëndrohen,

si tradhëtare qeshin.

Drithma zemre përshkojnë trupin

mbytur në pellgun e gjakut dashuri,

mbytur në lumin e lotëve pafajësi

…dhe kur largohet

ndihem si një e vdekur

harruar pasazhit të vjeshtës

diku në një stol të braktisur

nga rënkimi i humbjes së gjetheve.

(..nga my libro “Kthim me diellin “)

Sonja Haxhia:Përtej shikimeve

Më çudit përherë me magjinë e tij,

si një mister më rrethon,

por..

unë shkoj gjithmonë e më larg

e zbërthej

i lexoj qelizat një e nga një.

Ai nuk është i ndërvarur nga gjëra materiale,

është një romantik,

po, po,

këtë e kisha kuptuar prej kohësh

dhe gjithë ajo çfarë i pëlqen,

është dëshira për kuvendime të ëmbla,

vështrimit të hedhur

dashurisë së fshehur!

Madje një gotë vere mbi një trung të prerë,

një lexim, në dy përballje sysh të kaltër

ulur të vetmuar pranë zjarrit të heshtur

kaq larg e afër, ekraneve të pashpirta

distancës që ndan kufijtë e njohjes

e ndërsa gjuhët digjen në flakë,

një përvëlim përshkon lëkurën e rrënqethesh…

Asgjë spipëtin,

vesh e sy shpërqëndrohen,

si tradhëtare qeshin.

Drithma zemre përshkojnë trupin

mbytur në pellgun e gjakut dashuri,

mbytur në lumin e lotëve pafajësi

…dhe kur largohet

ndihem si një e vdekur

harruar pasazhit të vjeshtës

diku në një stol të braktisur

nga rënkimi i humbjes së gjetheve.

(..nga my libro “Kthim me diellin “)

About Post Author