Sonte kërkoja qirinë e Naimit:Xhemile Aliu


SONTE KËRKOJA QIRINË E NAIMIT

Sonte kërkoja ate qirin e Naimit

Që të ndizej dhe kurr mos t’ndalëj

Ashtu siq pat preferuar i madhi

Mbi kombin e arbërorit të bekuar

Ajo dritë asnjiherë mos të fikëj

Kërkova nga çdo anë n’qiell n’tokë

Askund nuk hasa në ate dritë të shënjët

Sepse ajo gjindet në shpirtinë ton o zot

Vetëm na duhet reflektimi yn i drejtë

Kaluam shekujve barbar të tmerrshëm

Mbi kurrizin ton rënduan shumë barbari

Pësqind vjet turkun,njiqind vite shkau

Kurr nuk u mëkëmb e jona Arbëri

Përse o Naim të kërkojmë n’çdo kohë

Përse ky komb i yni dot dritën nuk shef

Errsirave të kohës noton n’vazhdimsi

E Vaso Pash Shkodrani lëshonë namën

Mblidhuni o burra ,mos turproni Arbërinë

Mblidhuni o burra të kombit mblidhuni

Për tokat abërore na duhët besa besë

Kështu të shpërdar kacafytemi mes veti

Kurr kombi arbërorit në dritë nuk delë

18-03-2023

Gjermani