Sot është dita e Babait-Liljana Ndoni


Për çdo ditë të jetë e tija,

Mbroni ate!

Zëri jotë më ndjek i ulur në karriken ndërsa më prisje tek porta,

Me thoje – Oh kush më erdhi lulja e pranverës po’të pres këtu ulur unë mbeta,

Në duart e dua me kallo të pa lodhura i shikoj në të gjitha dyet e dritaret,

Me zdrukun tendë në d’orë tani po’ zdruk e zbukuron dhe yjet,

Baba, sytë e tu të ëmbël më shoqërojn kudo që je,

Sëmundja e dashuris dhe malli lotin rrokullim ma dërgon nga atje ku je..

Sëmundja e dashurisë së

ëmbël në ëndrrëat e mia më të reflektua,

Pastaj… pyet Zotin

çfarë më thotë dhe keshillat, burimin e ëmbël për mua.

Unë do të dëgjoj fjalët e tua gjatë natës

…bij, bija ime.. malli I’m nuk shuhet,

Dhe në natën e pamasë, unë do të qëndroj me plagët e mia dhe të tuat..