Sot ngrita një dolli…Spiro Zaharo


SOT NGRITA NJË DOLLI..

———————————————

Sot ngrita një dolli , për ty

Me verë të kuqe , brusko .

Një gotë rubini mbushur me flakë .

Dhe thashë një dolli është pak për ty ,

Njëqindë do pi , njëqindë dolli do ngre bashkë !

Dhe gotat me verë zbraza një nga një .

M’u errësua dielli ,

M’u përmbys qielli .

Gotat si koralet ranë në fund të detit .

Dionisi plak zvarë -zvarë erdhi pranë.

Me mjekrën e gjatë zhytur në verë ,

Me kupën e artë në dorë , si spektër mbreti ,

Më ftoi sërish të pinim bashkë .

Lëshoja frerët Pegasit – më tha ,

I lirë të rend , të gjej Atllantidën !

Dhe eja të vrapojmë ullishtave , vreshtave .

Shtrirë barit të njomë na presin hyjneshat ,

Të dehemi me to orgjive të Erosit…

Dhe ndoqa pas Dionisin plak …

Sot ngrita një dolli pët ty,

Një gotë mbushur me flakë .

Shtrirë në krahët e bardhë të hyjneshave ,

Zhgryer orgjive pa cak të Erosit ,

Më shumë e ndjeva mungesën tënde .

Pa i hypa Pegasit , kalit me krahë ,

Fushave,maleve duke të kërkuar ,

Qiellit , detit duke fluturuar .

Një hënë më ndiqte si nëna nga pas …

Ti qofsh -tha me vete Dionisi plak ,

Me kupën e artë si spektër në duar …..