Sot vargut do ti fali dashurinë-Xhemile Aliu


Nën prizmën e rrezeve të diellit

Zbardhi kjo ditë e mrekulluar

Nji vegim në zemër më ngjalli

Dhe sot jam bukur e gjallëruar

Lodhjës i thash stop se durova

u zgjova si prej nji endrre të gjatë

Lapsin mbi letrën e bardhë hodha

Dhe vargut dua gjithë dashurin t’i jap

Poezi e ndjenë e artë e shpirtit tim

Më more sot mua në krahët tuaj lartë

Dhe kjo ditë po shkonë shpejtë flutuirm

Dhe ndihën si nji zogë dalë nga kafaz

O vargu im ,o dashuri shpirtit dërmuar

Këtu nëpër këto rrugë gurbeti veq mall

Këto peripeti që të bejnë vetëm të vuaj

Mbi ty gjejë rrugën e sigurt për të dalë.