Spaç…Vaso Papaj


Spaç…

Tregomë ç’të duash, nuk kam më lot,

Po prapë s’m’i çlodhe dot mendimet.

Kujtimi yt Zotin s’ma ndot

E as m’i nxit në shpirt mallkimet.

Ndonëse më ngjan një tjetër Ferr,

Pa Ugolin e pa Ruxher*.

Spaç…

Një rreze dielli si prangë e zjarrtë,

Poeti ndrydh një shkulm prej vreri.

Qielli më ngjan – rrasë e acartë,

Mali – njëlloj kupolë bunkeri.

E prapë më dukesh tjetër Ferr,

S’ka Ugolin, s’ka as Ruxher.

Me Danten erdhëm dorë më dorë

E hëngrëm bukë me vesë pranvere.

Mbi ca gërmadha vumë kurorë,

Po qeshjet ngrinë edhe kësaj here.

Se na u duke Ferr mbi Ferr

Edhe pse s’kish Kont e Ruxher.

Djall…

Hëngre tët bir si të ish mëshqerë,

Ndaj duan të t’i fshijnë dhe shkronjat.

Po qumësht’ i nënës kurrë s’do t’shterë,

Në mur, pa yll, gdhënden shqiponjat.

E prapë më ngjan Ferr përmbi Ferr,

Ku qenkan bashkë Kont e Ruxher,

Që hanë vetveten këtë herë.

About Post Author