S’paska të pushuar-Aferdita Selishtaj


Gjumi s’po më zë,

Vajti mezi natës,

Shiu po bije lumë

S’po thotë të pushojë.

S’la lumë e përrua,

U doli tej për tejë,

Na i pruri vjeshta,

Shirat me rrëmbim,

S’paska të pushuar,

Dhe bubullima shumë

Dëgjohet zhurmë e madhe,

Nata po bëhet ditë.

Ç’po bije kaq shumë,

O zot mbaje pakë,

Jemi në dorë tënde,

Rrugë tjetër nuk ka.

I shkatërroj çdo gjë,

Dhe pemët dru i la,

I zhveshi shiu me zorë,

Si la të zhvishen vetë.

Shpresoj të pushoj,

Se nuk po e shohë mirë,

Se po vazhdoj kështu,

Se di se çfarë do bëhet.