‘Sprites të kuqe’ enigmatike të dalluara në qiellin mbi Kili


Një fenomen i rrallë dhe spektakolar atmosferik është kapur së fundmi në kamera mbi shkretëtirën Atacama.Të ngjashme me burimet e fosforit të kuq të ndezur që arrijnë lart në qiej, spritet e kuqe shkaktohen nga shkarkimet elektrike në shkallë të gjerë mbi retë e stuhive.

Pavarësisht se shkaktohen nga rrufeja që godet tokën, vetë spritet shfaqen lart në atmosferë në lartësi deri në 55 milje.

Ky shembull i veçantë i fenomenit u kap në kamera pranë Observatorit Evropian Jugor (ESO) La Silla.

Duket afër tokës për shkak të këndvështrimit të kamerës.Ndërsa spritet e kuqe janë dokumentuar mirë, ato ndodhin shumë rrallë dhe kur ndodhin, ato mbeten një pamje magjepsëse dhe spektakolare për këdo me fat që të dëshmojë për to.

Ndërsa spritet e kuqe janë dokumentuar mirë, ato ndodhin shumë rrallë dhe kur ndodhin, ato mbeten një pamje magjepsëse dhe spektakolare për këdo me fat që të dëshmojë për to.

About Post Author