Stavri Mina:Kadare dhe Tre poetë të Gjirokastrës


Prag ditëlindjeje e shkrimtarit të madh Ismail Kadare

Diptik poetik nga Stavri Mina

Kadare dhe Tre poetë të Gjirokastrës

KADARE

Eskili, Homeri, Dante, Shekspiri,

Të vdekurit dhe të gjallët e botës së re.

Mes të mëdhenjve të gjallë e të vdekur

Shkrimtari i madh shqiptar, Kadare.

TRE POETË TË GJIROKASTRËS

Në kalldrëmet e qytetit të Ismailit

Jam kaq pranë me Dinot, Çerkezët,

Larg me Petron, afër me Thanasin

Pranë kryeqendrës kam Kadarenë.

About Post Author