Stina më e bukur-Afërdita Selishtaj


Stina më e bukur

Çfarë pati pranëvera

Sivjetë s’na ngrohi mirë

Po delë dalë nga dalë

Me shi dhe me furtunë

Koha është e zymtë

E nxirë an e mbanë

Çfarë po e pengonë

Diellin që të dalë

Retë e kanë zënë diellin

Frymën ja kanë marë

Nuk po e gjenë forcën

Që retë ti shpërndajë

Me lule janë mbushur

Fusha dhe lëndina

Stina më e bukur

Është veç pranëvera

Ishë pak e vonuar

Dhe koha po i shkonë

Në fushat pa mbarimë

Të piqet gruri kërkonë.

About Post Author