Stoli ynë-Ela Zdrava


Ela Zdrava

Gjethe vjeshte stolin tone mbuluan,

dhe ato pika shi si loti ne qerpike,

te qeshuren tone rrezet permalluan,

ne hapat e munguar puthen cdo pike.

Qumeshtorin e atyre diteve hena derdhi,

rete u kerrusen mallin copetuar pikuan,

galaksia e yjeve ndezur prush erdhi,

kujtime te embla mbi stol pulsuan.

Parkut te shpirtit plot me arome malli,

stoli yne vetetiu klithma me psheretime,

qielli ndare ne mes sa as dielli s’e ndali,

prush i zemres tende dogji shpirtin tim.

Hapat e munguar trokasin pulseve te zemres,

tek stoli me gjethe te lagura si magnet u qasem,

ti erdhe me driten e diellit,une me ate te henes,

zemrave u pushoi shiu, shpirtit qiejt iu hapen.

19/11/2005

Vellimi poetik “Ishte kohe per dashuri”

©2005 Ela Zdrava

Mund të jetë një imazh i teksti

Shiko statistikat

Mbulimi i postimit: 82

Të gjitha reagimet:

4Ti, Gori Stafa, Agron Milori dhe 1 tjetër