Studiuesit kërkojnë fotografin pas imazhit të famshëm të UFO-ve


Fotografi origjinale. Gjuetia po vazhdon për individin që kapi këtë imazh të një objekti të çuditshëm në qiellin mbi Skoci 30 vjet më parë.Më 4 gusht 1990, dy kuzhinierë të rinj kishin ecur në Parkun Kombëtar Cairngorms pranë Perthit kur panë një objekt të çuditshëm në formë diamanti në qiell aty pranë.

Të tmerruar, burrat u fshehën pas disa shkurreve për të vëzhguar objektin misterioz.

Pak më vonë, ata dëgjuan zhurmën e një avioni RAF që po afrohej. Aeroplani dukej se ndryshoi kurs dhe rrethoi UFO-n për një kohë përpara se të kthehej në kursin e tij origjinal.

Me dëshirën për të bërë një fotografi, njëri prej burrave drejtoi kamerën drejt qiellit dhe bëri disa foto.

Disa sekonda më vonë, objekti fluturoi lart në qiell dhe u zhduk.

Të bindur se kishin parë një UFO, burrat ia kaluan fotografinë e tyre më të mirë një gazete lokale, megjithatë ajo iu dorëzua menjëherë Ministrisë së Mbrojtjes dhe nuk u publikua kurrë.

Imazhi do të qëndronte i klasifikuar, në fakt, për më shumë se 30 vjet derisa doli se oficeri në pension i RAF, Craig Lindsay kishte thyer protokollin duke vendosur një kopje të tij brenda tavolinës së tij.

Imazhi (sipër) më në fund u fut në gazeta vitin e kaluar.

Tani një ekip studiuesish të UFO-ve të udhëhequr nga Dr David Clarke i Universitetit Sheffield Hallam është përpjekur të gjurmojë individin që bëri fotografinë origjinale.

“Në anën e pasme të fotografisë origjinale që kemi marrë vitin e kaluar është emri i fotografit, por ne nuk e kemi publikuar këtë informacion në domenin publik”, tha studiuesi Matthew Illsley.

“Gjatë hulumtimit tonë, megjithatë, ne kemi konfirmuar se njeriu në fjalë ka jetuar në Pitlochry në 1990/1991 ndërsa punonte si portier kuzhine në një hotel.”

“Ne kemi gjurmuar gjithashtu një numër ish-kolegësh të tij, njëri prej të cilëve thotë se e njihte mirë fotografin gjatë kohës së tyre bashkë”.

Megjithatë, mbetet për t’u parë nëse ky individ do të jetë në gjendje të kujtojë ndonjë detaj të mëtejshëm.

About Post Author