Studiuesit pohojnë se portalet në botë të tjera nuk ekzistojnë


Studiuesit pohojnë se portalet drejt botëve të tjera janë inekzistente, duke e konsideruar idenë si krejtësisht absurde. Megjithatë, kjo nuk është plotësisht e saktë. Ndër atraksionet turistike, vende të shumta janë të zhytura në thashetheme dhe legjenda të pabesueshme. Siç sugjeron njohuria e zakonshme, njerëzit nuk kënaqen me muhabete të pabaza. Disa nga këto vende konsiderohen vërtet si porta për në dimensione të tjera. Qoftë të referuara si portale, porta yjesh ose porta të perëndive, koncepti themelor mbetet i pandryshuar.

Për shembull, në rajonin Puerta de Jaumarca të Perusë, e ashtuquajtura ‘Porta e perëndive’ u zbulua në vitin 1996. Sipas banorëve vendas, kjo portë u përdor nga qeniet më të larta për të hyrë në botën tonë. Ai përmban dy hapje: një katror me përmasa 23 me 23 këmbë dhe një tjetër me lartësi 6.5 metra. Legjenda thotë se hapja më e madhe ishte caktuar për perënditë, ndërsa më e vogla ishte për të vdekshmit. Thuhet se atyre që kaluan nëpër këtë portë iu dha pavdekësia dhe privilegji për të banuar mes perëndive.

Mitologjia e Inkave parashtroi ekzistencën e tre sferave: bota jonë, bota lart dhe bota poshtë. Kalimet ose kanalet besohej se lejonin lëvizjen midis këtyre dimensioneve. Individi i fundit që përshkoi portat për në mbretërinë hyjnore ishte një prift i lartë Inkas, duke i shpëtuar pushtuesve spanjollë.

Dija lokale tregon se gjatë shekullit të 16-të, kur spanjollët filluan të plaçkisnin thesaret e Inkave, një prift i quajtur Amaru Maru u largua nga tempulli me një disk të artë, i konsideruar si çelësi i perëndive të shtatë rrezeve. Amaru Maru arriti te porta e perëndive, ua dorëzoi diskun rojeve dhe, pas një rituali, portali u hap, duke zbuluar një tunel të larë në dritë kaltërosh. Ai kaloi nëpër këtë portë, duke u zhdukur nga bota njerëzore, i lidhur për në banesën e hyjnive.

Sigurisht, këto dukuri mund t’i atribuohen miteve dhe legjendave, nëse jo për një detaj të veçantë. Në pjesën e poshtme djathtas të kamares së harkuar, arkeologët gjetën një prerje të vogël rrethore, e projektuar në dukje për të mbajtur një objekt të rrumbullakët të sheshtë, i ngjashëm me një disk të shenjtë, i cili mund të shtypet me një gisht, njësoj si një buton intercom. Teknologjia mund të ketë ngjashmëri. Për më tepër, fshati i vendosur në bazën e maleve në Peru është braktisur për disa kohë.

Banorët nuk mund të duronin dukuritë e pamëshirshme anormale: topat e zjarrit, anomalitë dëgjimore, poltergeistet, dridhjet e pashpjegueshme të murit dhe ajrin lëkundës. Shfaqja me ndërprerje e individëve të panjohur dhe kafshëve të veçanta në rrugët e fshatit sugjeroi më tej ekzistencën e portaleve në sferat e tjera. Në të vërtetë, me kërkime të zellshme, mund të zbulohen legjenda të ngjashme në mbarë botën.

Kjo i referohet tempullit të njohur të Abu Garabit, tempullit në Abydos, portës për në Tio Anaka, ose një strukture enigmatike në fund të liqenit të Miçiganit, të cilat të gjitha provokojnë pyetje të shumta. Në mënyrë të ngjashme, është Stonehenge, ku në vitin 1971, një shkëlqim misterioz thuhet se rrëmbeu një grup hipi adoleshente, të cilët më pas u zhdukën pa lënë gjurmë.

Ufologu amerikan Harry Hart i lidh këto ngjarje me një rritje të fuqisë së fushës magnetike, e cila mund të matet thjesht me një busull standard. Ai vëren se tensionet rriten dukshëm përpara hapjes së supozuar të portaleve, kohë gjatë së cilës thuhet se formohen mjegulla të veçanta. Studiuesi pohon se aktiviteti i formacioneve të energjisë vorbull mund të shpjegojë hapjen e rrugëve për në dimensione dhe sfera të tjera. Diskutimet rreth mjegullës shpesh shoqërojnë tregimet e njerëzve të zhdukur.Shumë rrëfime sugjerojnë se një mjegull e dendur mund të shfaqet papritmas, duke çuar në zhdukje ose njerëz që shfaqen në vende ose kohë të papritura. Një ngjarje e tillë mund t’i ketë ndodhur Dee Strong në nëntor 1960.Ngjarja thuhet se ka ndodhur në një rrugë Ottenburg në Northumberland, një vend i një beteje historike të shekullit të 12-të. Gruaja dhe shoferi i saj i taksisë dyshohet se u kursyen për shkak të natyrës së shkurtër të ngjarjes. Motori i taksisë ka ngecur papritur, gjë që tregon për anomali elektromagnetike. Matësi rrotullohej në mënyrë të pakontrolluar dhe automjeti u ndesh me një pengesë të padukshme – një mur energjie. Ushtarët e veshur me veshje ushtarake të shekullit të 12-të thuhet se rrethuan makinën përpara se të zhdukeshin.

Ndërsa studiuesit pohojnë se portalet në botë të tjera nuk ekzistojnë, rrëfimet historike mund të mos jenë aq përfundimtare për këtë çështje 1

Studiuesit pohojnë se portalet drejt botëve të tjera janë inekzistente, duke e konsideruar idenë si krejtësisht absurde. Megjithatë, kjo nuk është plotësisht e saktë. Ndër atraksionet turistike, vende të shumta janë të zhytura në thashetheme dhe legjenda të pabesueshme. Siç sugjeron njohuria e zakonshme, njerëzit nuk kënaqen me muhabete të pabaza. Disa nga këto vende konsiderohen vërtet si porta për në dimensione të tjera. Qoftë të referuara si portale, porta yjesh ose porta të perëndive, koncepti themelor mbetet i pandryshuar.

Për shembull, në rajonin Puerta de Jaumarca të Perusë, e ashtuquajtura ‘Porta e perëndive’ u zbulua në vitin 1996. Sipas banorëve vendas, kjo portë u përdor nga qeniet më të larta për të hyrë në botën tonë. Ai përmban dy hapje: një katror me përmasa 23 me 23 këmbë dhe një tjetër me lartësi 6.5 metra. Legjenda thotë se hapja më e madhe ishte caktuar për perënditë, ndërsa më e vogla ishte për të vdekshmit. Thuhet se atyre që kaluan nëpër këtë portë iu dha pavdekësia dhe privilegji për të banuar mes perëndive.

Mitologjia e Inkave parashtroi ekzistencën e tre sferave: bota jonë, bota lart dhe bota poshtë. Kalimet ose kanalet besohej se lejonin lëvizjen midis këtyre dimensioneve. Individi i fundit që përshkoi portat për në mbretërinë hyjnore ishte një prift i lartë Inkas, duke i shpëtuar pushtuesve spanjollë.

Dija lokale tregon se gjatë shekullit të 16-të, kur spanjollët filluan të plaçkisnin thesaret e Inkave, një prift i quajtur Amaru Maru u largua nga tempulli me një disk të artë, i konsideruar si çelësi i perëndive të shtatë rrezeve. Amaru Maru arriti te porta e perëndive, ua dorëzoi diskun rojeve dhe, pas një rituali, portali u hap, duke zbuluar një tunel të larë në dritë kaltërosh. Ai kaloi nëpër këtë portë, duke u zhdukur nga bota njerëzore, i lidhur për në banesën e hyjnive.

Ndërsa studiuesit pohojnë se portalet në botë të tjera nuk ekzistojnë, rrëfimet historike mund të mos jenë aq përfundimtare për këtë çështje 3

Sigurisht, këto dukuri mund t’i atribuohen miteve dhe legjendave, nëse jo për një detaj të veçantë. Në pjesën e poshtme djathtas të kamares së harkuar, arkeologët gjetën një prerje të vogël rrethore, e projektuar në dukje për të mbajtur një objekt të rrumbullakët të sheshtë, i ngjashëm me një disk të shenjtë, i cili mund të shtypet me një gisht, njësoj si një buton intercom. Teknologjia mund të ketë ngjashmëri. Për më tepër, fshati i vendosur në bazën e maleve në Peru është braktisur për disa kohë.

Banorët nuk mund të duronin dukuritë e pamëshirshme anormale: topat e zjarrit, anomalitë dëgjimore, poltergeistet, dridhjet e pashpjegueshme të murit dhe ajrin lëkundës. Shfaqja me ndërprerje e individëve të panjohur dhe kafshëve të veçanta në rrugët e fshatit sugjeroi më tej ekzistencën e portaleve në sferat e tjera. Në të vërtetë, me kërkime të zellshme, mund të zbulohen legjenda të ngjashme në mbarë botën.

Ndërsa studiuesit pohojnë se portalet në botë të tjera nuk ekzistojnë, rrëfimet historike mund të mos jenë aq përfundimtare për këtë çështje 4

Kjo i referohet tempullit të njohur të Abu Garabit, tempullit në Abydos, portës për në Tio Anaka, ose një strukture enigmatike në fund të liqenit të Miçiganit, të cilat të gjitha provokojnë pyetje të shumta. Në mënyrë të ngjashme, është Stonehenge, ku në vitin 1971, një shkëlqim misterioz thuhet se rrëmbeu një grup hipi adoleshente, të cilët më pas u zhdukën pa lënë gjurmë.

Ufologu amerikan Harry Hart i lidh këto ngjarje me një rritje të fuqisë së fushës magnetike, e cila mund të matet thjesht me një busull standard. Ai vëren se tensionet rriten dukshëm përpara hapjes së supozuar të portaleve, kohë gjatë së cilës thuhet se formohen mjegulla të veçanta. Studiuesi pohon se aktiviteti i formacioneve të energjisë vorbull mund të shpjegojë hapjen e rrugëve për në dimensione dhe sfera të tjera. Diskutimet rreth mjegullës shpesh shoqërojnë tregimet e njerëzve të zhdukur.

Shumë rrëfime sugjerojnë se një mjegull e dendur mund të shfaqet papritmas, duke çuar në zhdukje ose njerëz që shfaqen në vende ose kohë të papritura. Një ngjarje e tillë mund t’i ketë ndodhur Dee Strong në nëntor 1960.

Ngjarja thuhet se ka ndodhur në një rrugë Ottenburg në Northumberland, një vend i një beteje historike të shekullit të 12-të. Gruaja dhe shoferi i saj i taksisë dyshohet se u kursyen për shkak të natyrës së shkurtër të ngjarjes. Motori i taksisë ka ngecur papritur, gjë që tregon për anomali elektromagnetike. Matësi rrotullohej në mënyrë të pakontrolluar dhe automjeti u ndesh me një pengesë të padukshme – një mur energjie. Ushtarët e veshur me veshje ushtarake të shekullit të 12-të thuhet se rrethuan makinën përpara se të zhdukeshin.

Ndërsa studiuesit pohojnë se portalet në botë të tjera nuk ekzistojnë, rrëfimet historike mund të mos jenë aq përfundimtare për këtë çështje 6

Një vulë sumeriane që tregon hyjninë Ninurta duke dalë nga një portë yjesh, e rrethuar nga shtylla të ndezura, ka mbledhur interes të konsiderueshëm midis studiuesve. Artefakte shtesë që shfaqin hyjninë mund të sugjerojnë gjithashtu ekzistencën e një porta yjesh. Ninurta është përshkruar e veshur me atë që i ngjan një ore dore moderne dhe ndërvepron me ato që duken të jenë kontrollet e portës.

Disa studiues besojnë se porta e yjeve e perëndive sumeriane ndodhej në lumin Eufrat në atë që tani është Iraku, nën mbetjet e qytetit antik të Eridu, i cili u shkatërrua në kohën para Krishtit. Aktualisht, ka spekulime se janë ndërtuar portale të shumta të tilla për dimensione të tjera. Sipas disa llogarive, një numër prej tyre ndodhen në Zonën e klasifikuar 51, të referuar edhe si – “Dreamland”.

E vendosur në qytetin e Groom Lake, brenda një rajoni të shkretëtirës së Shteteve të Bashkuara, ka pretendime për dy hangarë të mëdhenj, të gjatë sa një ndërtesë shtatëkatëshe, që supozohet se përmbajnë pajisje që krijojnë vorbulla hapësirë-kohë për udhëtime ndërdimensionale.

Pavarësisht se autoritetet amerikane mohojnë ekzistencën e kësaj zone, disa studiues dhe shkencëtarë, duke përfshirë Morton, Bilazer, Dee Hough, Bee Cooper dhe Dee Lear – disa që dyshohet se janë përfshirë në projekte të fshehta shkencore – e kanë konfirmuar atë. Natyra e këtyre portave dhe funksionet e tyre mbeten kryesisht të panjohura. Megjithatë, vëmendja është tërhequr nga Përplasësi i Madh i Hadronit, ku ata që janë përfshirë ka të ngjarë të kuptojnë madhësinë e punës së tyre. Projekti i përplasësit të hadronit, i sugjeruar nga financimi i tij i konsiderueshëm, shtrihet përtej eksperimenteve të thjeshta të grimcave.

Mbi 10 miliardë euro janë investuar në ndërtimin e Përplasësit të Madh të Hadronit. Disa shkencëtarë, si Sergei Salm, një kandidat i shkencave fizike dhe matematikore, kanë shprehur kundërshtimin ndaj këtyre eksperimenteve, duke sugjeruar se ato financohen nga elita globale për të krijuar porta drejt botëve ose universeve paralele.

Për më tepër, studiues të pavarur kanë pohuar se këto eksperimente mund të kontribuojnë në një rritje të anomalive të motit si uraganet dhe tornadot, duke përmendur fenomene të pazakonta atmosferike të vëzhguara mbi liqenin e Gjenevës dhe rajone të tjera globalisht si dëshmi të mundshme të efekteve anësore të përplasësit.