Sy shkuara-Gina Xhaferaj Kapaj


Moj e bukura sy shkruar

Syri yt më shigjeton

Dhe kur jam duke zgjuar

Zëri yt më tingëllon.

rrugës më shkon kaq serbesë

Të të pyes ku po shkon

O trëndafili me vesë

Ti jetën më zbukuron

Moj lulja që cel në verë

Kurë gjithë lulet sythojnë

Ti je lulja për mbi lule

Aroma jote më zgjon

Më përngjanë si zanë mali

sikur shtigje po kërkon

A si flutur që rri mbi supe

Erë e malit moj të freskon

më pëlqejnë Nazet e tua

Rininë sikur mbaj në duar

Ylberi përtej në brinjë

Bën garë me lumturinë

Ti të deh pa pirë raki

Je si lulja në saksi

Do të marrë të mjell në gji

Të më japësh dashuri

Si sorkadhe bredh me vrap

Hedh një hap e ndalon pak

Si bleta kur nxjerr nektarë

Ti cfarë je ?? vullkan a llavë

Të them fjalë me besnikëri

Jetën se dua pa ti

Bëju yll e ndrico mua

Ndrico gjithë viset e tua