Sy shqiponje mbete or trim:Xhemile Aliu


SY SHQIPONJE MBETE OR TRIM
AGIM RAMADANIT-komandant Katana

Vitët kalojnë të ndalur s’kan
Ti lartësohësh përgjithmonë
Agimo o trim me fletë or djalë
Sy shqiponje mbete i gjallë.

Dhe Kosharja legjendare
Lëshonë zërin si jehonë
Me emrin tend komandant
U heq kufiri përgjithmonë.

Sa herë kalojmë n’tokën memë
Ti lartësohësh në piedestalë
Mbi trimërin tend o legjendar
Kombi u bashkua përgjithmonë

Kur pranvera zenë buliminë
Gjithë natyra mveshë më lule
Kujtojmë komandant triminë
Dhe pranverat mbi kosovën time

Lulë bozhuri lulëzonë tokën
Kujtojmë gjakun dërdhur rrëke
Përhapët zëri mbi kodra male
Komandant mbete gjallë për jetë.

Ah nënlokja u betua n’atdhe
Bir u bere theror për këtë tokë
dhe nënë lokja lartë me krenari
Nuk do të dërdhi as nji pikë lot.

Ç’janë këto nëna luanesha
Që rritën trima rritën drangojë
Sy pa trembura ia dhanë kësaj tokë
Bijtë e tyre këta trima legjendar.

Ti do mbetësh në zemër t’kombit
Nëpër vite do të lartësohëshë
Me emrin tend Agim Komandanti
Nëpër brezni emri yt do t’mësohët
Lavdi në perjetësi o trim legjendar.