Sytë e nënës-Remzie Raci Rexhboga


Mund të jetë një imazh i 2 persona dhe njerëz duke buzëqeshur

Edhe në errësirë

Pranë dritares sytë e nënës

Shikojnë në qiell

Pret një yll t’i zbret nga lart

Nga çerpiku lotët t’ia fshin

Thell nga zemra rrjedhin loti

Në çerpik sikur mê është ngrirë

Sa e dehur jam nga malli

Pesha e dhembjes më ka gjunjëzue

E trishtuar i numëroj vitet yjeve

Në qiell me i bashkue

E tërê ditën pa nderprerë

Shiu më troket në dritare

Si rrufeja që zbret nga lart

Fytyra e engjëllit e buzëqeshur

Porsi yll mu shfaq në dritare.

Remzie Raci Rexhbogaj