Ta ndalim migrimin!Daut Maliqi


Ta ndalim migrimin!

——————————

Ta heqim kryeneqësinë,

Urrejtjen e primitivizmin,

Lakmin e bajraktarizmin,

O njerëz të të sinqertë.

Të kultivojmë dijën,

Urtin e mençurinë,

Qyteterimin e dashurin,

O njerëz të mirë.

Më punë e unitet shpirteror,

Ta ndalim trendin e migrimit,

Të krijojmë kushte e vende pune,

Për fëmijët tanë të shkolluer.

Kosovën tonë martire

Dhe mëmën Shqipëri,

Më pasuri nënëtokrsore,

Dhe shumë begati natyrore,

Nuk guxojmë t’i lëmë shkret,

Pa brezin e rinjë të shëndosh.

Ejani të bashkohemi..

Kudo që jeni e jetoni.

Po na thërrasin varrët,

Po na thërrasin fushat,

Arat bukanike e malet,

O vëllazer shqipetar;

Të krijojmë kushte jetese,

Në trojet tona etnike,

Për brezin e rinjë të artë.

Mos ti lëmë vendlindjet

Të boshatisura pa vajin,

Lojrat e gëzimet e fëmijëve,

Në trojet tona etnike,

Vëtem më pleq e plaka.

Që jetojnë dhe presin vdekjen,

Me lot e mallëngjim

Për djem e vajza dhe

Për nipa e mbesa,

Që vajtën në Përendim.

Ejani…! Dikur bëhet vonë.