Takimi me UFO-t në West Lothian ende intrigon pas 43 vitesh


Bob Taylor në vendin e ngjarjes. 

Lajmet e mbrëmjes së Edinburgut61-vjeçari pati një takim nga afër me diçka të pashpjegueshme në një pyll të largët skocez në vitin 1979.Është një nga incidentet më rrëqethëse të UFO-ve të raportuara ndonjëherë dhe madje edhe tani, më shumë se katër dekada më vonë, ne ende nuk jemi më afër të kuptojmë saktësisht se çfarë ka ndodhur.

Gjithçka filloi kur Robert “Bob” Taylor – një punëtor pylltari 61-vjeçar – doli në Dechmont Woods në West Lothian, Skoci më 9 nëntor 1979 për të shëtitur qenin e tij – një seter i kuq i quajtur Lara.

Teksa ktheu një qoshe, ai hasi në atë që ai e përshkroi si një “kupolë fluturuese” që rrinte pezull disa centimetra mbi dyshemenë e pyllit, pak larg nga vendi ku po qëndronte.

Sipërfaqja e saj, vuri në dukje ai, ishte si “një material i errët metalik me një strukturë të ashpër si letër zmerile” dhe një erë e dallueshme e ngjashme me atë të frenave të djegura dukej se përshkonte ajrin.

Më pas, pa paralajmërim, u shfaqën dy sfera me thumba metalike, i kapën rrobat dhe filluan ta tërhiqnin zvarrë, nëpër bar drejt objektit.Pikërisht në këtë moment ai ra pa ndjenja.

Kur u zgjua disa orë më vonë, ai zbuloi se i ishin grisur rrobat dhe se kishte pësuar një sërë prerjesh dhe mavijosjesh në të gjithë trupin.

Me të mbërritur në shtëpi, gruaja e tij i hodhi një sy dhe supozoi se dikush e kishte rrahur.

Kur oficerët e policisë shkuan më vonë për të hetuar vendin e ngjarjes, ata zbuluan “shenja të çuditshme në formë shkalle” në tokë.

Shefi i Taylor, i cili fillimisht ishte skeptik për historinë e tij, ndryshoi mendje kur gjeti gjithashtu prova të makinerive të panjohura në vendin ku kishte ndodhur takimi.

Edhe pse nuk u dha asnjë shpjegim, vetë Taylor gjithmonë besonte se entitetet që ai takoi atë ditë nuk kishin qëllime keqdashëse.

“Unë nuk mendoj se ata ishin për të më bërë ndonjë dëm, por unë isha shumë i frikësuar,” tha ai. “Unë jam një fshatar dhe nuk kam parë kurrë diçka të tillë më parë.”

Mjerisht, ai u nda nga jeta në vitin 2007, duke mos e zbuluar kurrë të vërtetën e asaj që i kishte ndodhur.

About Post Author