“Tarafin dhe vëllazërinë-Afërdita Hadaj


Mir e thanë të parët

tanë, një këshill me vlerë…..na……..lanë.

mbajmë…….afër vllezerin…veç….ata

gjakun……s’ta pijnë.

Prindërit janë bekim

i parë…….shkëndiat

që…….. ndezin malë.

S’ka si motra……dhe

vëllai…të një….gjaku

të……..një……..xhani.

Nipat………….mbesat lumturija…plot…..me dritë…………mbushet shtëpia………..S’ka si gjyshet…………..edhe gjyshërit………..Janë ilaç……që….shërojnë shpirtin……….!!!

S’ka……..si……..dajot

xhaxhallarët……….në

qoshe…..do……jen të

parët….Në gosti e në

sebepe, ngrejnë dolli

edhe……….shendete.

Tezet….hallat…..dhe xhaxheshat………Jan

lezeti, mbretëreshat.

Po dhe….kushërinjtë

e parë, jemi….. gjakë

e………jemi………farë.

Pastaj….qershia mbi tortë…janë….fëmijët,

shpirti… plotë…Janë

bekim nga perendija

Janë, jeta…dashuria.

Njerës…t’a…mbajmë vllezerinë……..pranë.

Ilaçin…..që….shëron xhanë …… Soi nënës

i babait…në……shpirt janë…….margaritarë.

E dimë, që kanë dhe kusure….xhelozi dhe

këtu ka….Po mendja

duhet………kthjelluar

s’ka……..si…….gjaku

në…….dynja………..!!

Sido, që kohët kanë ardhur……vllezërinë mos…..e…..përbuzë.

E kanë…..thënë… të

parët tanë gjaku ujë

nuk bëhet……..kurrë

Eshtë…..diamant që

shkëlqen……shumë.

Si drita që s’humbet kurrë……në……breza qofshim…….tërkuzë.

About Post Author