Të fitosh statusin:njeri në punë-Florentina Skendaj


Tè fitosh statusin Njeri nè punè ,

vendin ku ke lerè,

nè mirèsi ke jetuar vetveten!

~

Jetè shèruesève

Pèrballur me vdekjen, orè e çast..

Buzèqeshjen, mjekimin,

kurajo e nxitje pèrherè ,

tè sèmurève pa ja u ndal…

Urimi i tè shèruarve :

– Bekim familjeve tuaja

dhe tè sèmurève gjithèherèt pranè…

~

Nè spital

Mamaja shtrirè,

pèr midis honit dhe skajit tè jetès..

Unè ,

kruspull mbledhur

si fetus nè barkun e saj…

Mendje , duarè mirèt,

çanè cipèn e helmit…

DHe ne ,

gèzimin pèr jetèn dhe urimet ,

pèr gjithe SHèruesit dhamè

~

Jeta

Hap sytè,

grish Jetèn!

Qepalla mbyllur,

e tret nè tò !

Mè tjetèr çfarè do ?