Të gjitha-Valbona Kolaveri


Të gjitha u dogjën sot,

Kokës sime,

U dogjën

Mendimet e pazëshme

Rebelimesh,

Të gjitha u bënë hi,

Si cigare e ndezur udhëve,

Shkelur shtegëtarëve

Të pandreqshëm

U shtypën

Me majë këpucësh

Të hekurta shpirtrash,

Kllounësh,

E sharlatanësh,

Veshur maskash

Dhe romuzesh

U dogj dhe dordoleci

I karnavaleve

Atje tej,

Mes turmës

Që po filmon veset e saja,

Mes batutash

E bejtesh

Nën maska

Maskat po bien,

Si perdet pas shfaqjeve

Teatrove me ndrikulla,

Atje ku qeshet me të madhe,

Se bota u ba zhele,

E po digjet fare

U dogjën

Dhe dosjet e zyrave,

Skaduar afatesh

Nga vjet,

Dhe vështrimet e mija

Tjetërsuar kohësh potere

Ku ngërthyer pas vetes

Rrekem stoike të jem,

Të mos djeg

Fjalët ēndrrash