Të gjithë jemi shqiptarë-Vangjel Nasi


Të gjithë jemi shqiptarë.

Vite sa kanë shkuar

Të tjerë sa do shkojnë

Numëruar edhe lodhur

Mall ka Shqipëria .

Para teje Baballarët

Shkel në gjurmën e të parit

thuri vargje Shqipërisë

Pyete malli e ka marë .

Ikën sot e gjithë rinia

ikjen vajton Shqipëria

Sa do ikin ta braktisin

Për kë ta mar malli më parë .

Rrugë e gjatë nuk e ndatë

S’mendon njeri të rijë

Ikën ikin në dhe të huaj

Mallin Shqipëria vuan .

Askush se kish menduar

Të kish dy nënshtetësi

Njëra në deje gjak Shqiptari

Tjetra qan për Shqipërinë …