Të huajt kontrollojnë botën, thotë një ishe-ekzekutiv i Bankës Botërore


Për dekada, pëshpëritjet e një organizate sekrete që kontrollonte botën nga hijet kishin vazhduar. Por vetëm kur Karen Hudes, një ish-ekzekutive e Bankës Botërore, vendosi të thyente heshtjen e saj, bota mësoi të vërtetën tronditëse: ata që ishin në pushtet nuk ishin nga ky planet.

Karen Hudes kishte një karrierë të patëmetë, duke mbajtur diploma në Drejtësi nga Universiteti Yale dhe Ekonomi nga Universiteti i Amsterdamit. Ajo kishte punuar në Bankën Botërore për 20 vjet, duke fituar respekt dhe besim deri në shkarkimin e saj të papritur në vitin 2007. Krimi i saj? Ekspozimi i korrupsionit të elitës dhe origjinës së tyre të mundshme jashtëtokësore.

Në një botë të mbushur me skepticizëm, Hudes zbuloi një zbulim befasues: “Krijesat jo-njerëzore me kokë të zgjatur dhe një IQ mbi 150 kontrollojnë Vatikanin dhe Bankën Botërore”. Rrugëtimi i saj drejt këtij zbulimi kishte filluar në kohën kur ishte këshilltare ligjore në Bankën Botërore.

Hudes pohoi se këto qenie jashtëtokësore, të njohura si “Homo-Capensis”, kishin depërtuar në pozicione kritike të pushtetit për shekuj, shumë përpara epokës së fundit të akullit. Për të mbështetur pretendimet e saj, ajo vuri në dukje provat historike, duke përmendur kafka të zgjatura dhe referenca në hieroglifet e lashta egjiptiane që kishin ngjashmëri të frikshme me krijesat për të cilat ajo foli.

Zbulimet e Hudes mblodhën interes global, duke tërhequr rrjetet televizive të etur për ta intervistuar atë. Megjithatë, ajo nuk ishte e vetmja në këto pretendime të jashtëzakonshme. Paul Hellyer, ish-ministri i Mbrojtjes i Kanadasë, kishte deklaruar në vitin 2014 se qeniet jashtëtokësore po punonin drejtpërdrejt me qeverinë e Shteteve të Bashkuara. Së bashku, ata kontrollonin një bërthamë të rëndësishme të institucioneve botërore, që përfshinin financat, korporatat dhe fetë.

Sipas teorisë së konspiracionit, qëllimi i tyre përfundimtar ishte të skllavëronin njerëzimin përmes borxhit. Duke manipuluar qeveritë, politikanët, madje edhe mediat, ata synuan të siguronin kontribute të mëdha financiare për fushatat e tyre politike, duke konsoliduar më tej pushtetin e tyre. Ndikimi i tyre arriti edhe në industrinë e argëtimit dhe medias, duke e bërë gati të pamundur daljen në sipërfaqe të së vërtetës.

Institucionet më vitale të botës, dukej se funksiononin vetëm në interes të kësaj elite të fshehur. Zbulimet e Hudes u bënë një tjetër kokërr në orën e rërës, duke numëruar mbrapsht deri në momentin kur shoqëria do të zgjohej me realitetin e sundimtarëve të tyre klandestinë. Komploti Homo-Capensis kishte dalë nga hijet, duke sfiduar vetë themelet e botës siç e njihnim ne.