Të keqen moj sofra bio:Aferdita Hadaj


TE KEQEN MOJ SOFRA BIO”

Të keqen, moj sofra

bio,që e shtronim ne

dikur.Sa lezet kishte

ushqimi,vetëm bio plot shëndet.

Kish lezet, kur vinte miku,shtruar sofrat

shesh e shesh.

Familjarët rreth

e rrotull, ngrinin

dolli,për shëndet.

Gjellë e parë për

mysafirët,do ish

janija me mish.

Djath ullinjë, turshi

dhe gjizë…ishin

lezet i gostisë.

Kur na vinin mysafir,

festë e kishim ne fëmijtë,nënoken

e shifnim fshehur

të na linte ndonjë brinjë.

Kohë fukaralleku

ishte,Por mikun

e prisnim mirë.

Se kishim zemrat

bujare,Zoti….!!

shtonte begatinë.

Nënat tona duar

arta bukur,dinin

të nderonin.Nuk

e cfaqnin varfërinë,

Veç buzëqeshje

të dhuronin.

Në çdo familje

fisnike, kishte lezet

muhabeti.Ne traditë

këngët me bejte,

nga pleqtë……që

kënaqnin shpirtin.

Se tani ato zakone,

vlera u ra pak

nga pak.Brez i ri

që jeton……..sot

haberin fare s’jua kanë.

Në trapezat lluks

për jetën,her i gjen,

her nuk i gjen.

Pleqte e shkret

gjithmon hanë vetëm.

Moshë e re

s’ta vërshëllen.

Tani sofrat kanë ndryshuar,mbushur

plot me kalbesira.

nuk gjen më…..!! ushqime……bio.

Se lulëzon para manija.