Të kërkova..(b a l a d ë )


Kasam VELA

dhe prapë…

do të kërkojë

derisa laku im

të më lëshojë.

……..

Të kërkova…

detit të kohës

ai ma dha

mallin e zemrës

për not…

detit të çartur

mbase kot,

të kërkova…

brigjeve të dashurisë

ato mi dhanë

kujtimet e buzëve,

të kërkova…

qiellit të shpirtit

ai m’i dha retë e lotve,

të kërkova…

në ujëvara ndjenjash

ku lahen engjëj

e krihen zana

ato ma dhanë

vesën e mendimeve.

…………….

Të kërkova…

fjalëve të lira

por dritaret

i gjeta të mbyllunra,

të kerkova…

qerpikëve të shpresës

loti kishte ngrij

si akulli në streh

kallkanesh shpirti,

të kerkova…

ilberit të syve

ai më vështroi i zymtë,

të kerkova…

burgut të rënkimeve

ai ma dha vetminë

të kerkova…

mallit të puthjeve

gjeta mallëngjimin për ty.

…………..

Të kerkova…

labirinteve të jetës

me flakadan të deshirës

m’u kall imazhi

në pasqyrn e thyer,

të kerkova…

forcës se vullnetit

ai ma dha vrrullin djaloshar

për të vazhduar rrugën

e sagës, në kalvar…

për të shuar etjen

e mos me u gjetur

asnjë bunar,

të kerkova…

kohës së durimit

ajo ma dha përvojën e Sizifit,

e kur të kërkova…

udhës së shpresës

dëshpërimi qe i madh.

…………..

Pastaj të kerkova…

resh-etjeve bardhoshe

më rrahën për shtatë dimra

furtunat kaltroshe,

të kërkova…

strehës së dëshirave

u zhyta u përzhita

terreve e mugëtirave.

……….

Por ti u humbe

diçka për të bë’

atë çka munde

e bëre pa zë…

ti shkaktove tragjedinë,

akoma të palindur

ma vrave dashurinë,

ishte e pafajshme,..aty

në mitrën e zemrës

e mbështjellë

me anin e shprtit

të ndjenjës së thellë,

keq ia preve kërthizën

në gjendje flirti

e nxitur prej hipokrizisë

me gërshërët e xhelozisë

per teket e tua pafund

ah, instinktet e vetmisë

dhe malin e kanë tund…!

About Post Author