Të mendoj por s’të kërkoj kurrë-Nexhat Nallbati


Dy fjalë doja shumë të të thoja,

Për ty s’kam rreshtur së menduari,

Kam shkruar dhe prapë do shkruaja,.

Mëndja ime gjithmonë tek ty ri.

Mendimi që t’i më mungon më “vret” shumë,

I turbulluar në mendime sot jam unë !

Nuk e di ku je, si je dhe çfarë bën sot ?

Kupton diçka apo sillesh vërdallë ashtu kot !

Do desha shumë jo vetëm të mendoja,

Ti këtë do t’a dëshiroje shumë,

Të mendosh e të kërkosh janë të ndryshme gjëra !

Unë të mendoj por s’të kërkoj kurrë !