Tejepërtej Epirit burrat ngrehin kokat sikur marrin frymë-Leonard Pipa


Kur bien kambanat e kishës time,

Tejepërtej Epirit burrat ngrehin kokat sikur marrin frymë,

Gratë i luten Zotit të zotave

Të mos kthejë më luftën…

dhe dashuritë e dështuara.

Kur bien kambanat

Qielli ngjyrë plumbi

Tingëllon si toç,

Pleqtë dalin përpara portave të qytetit të vjetër,

Me filxhanët prej bakri në duar,

të rufisin aromën e grave që shkojnë duke tundur!

Kur bien shqip kambanat e kishës time,

Unë i lutem zotit të zgjasë edhe pak dita,

E zhys duart drejt detit,

si anije të sapo mbërritura.

Shqip kur bien kambanat e kishës time,

Fëmijët rrasin plisat në kokë

E mblidhen si tufa zogjsh

në oborrin e zotit,

Për të kënduar së bashku këngë për Shqipërinë!