Tek harku i lavdisë shqiptare-Kristo Çipa


Nëse koha ka memorio dhe matës vlerash ajo duhet ta marrë përdore historinë dhe ti bjerë në gjunjë trimërisë dhe qëndresës së këtij populli të vogël.

Labëria është epopeja e mbijetesës shqiptare.

DRASHOVIC LUM I GUXIMIT!

Ti moj kohë e trimërisë

As më jep gishtin e dorës

Të shkrep çarkun e lirisë

Në Drashovicën e Vlorës

Të puth këtë dhe lavdie

Lebërit ballëpërpjetë

Që të gjithë lisa lirie

Të lindur për epopetë

Sa herë vritej e vërteta

Fati i Atdheut përzihet

Ashtu si vendet e shenjta

Gjaku i gurit flakë ndizet!

Ju të bijtë e trimërisë

Me zjarr dielli gatuar

Për hallet e Shqipërisë

Qer tek Zoti keni shkuar

Ti një pikë e rruzullimit

Historia të vjen rrotull

Zemerekun e lirisë

E ka kurdisur ky popull

Bijtë e tu moj Drashovicë

Gjak barut, zemër luanë

I do flamuri për shtizë

Si të rënë edhe të gjallë

Kënduar nga grupi i Pilurit

Drashovicë 2016

Marrëse. Ermioni Mërkuri

Kthyes Dhimitraq Bala

Hedhëse Leni Mërkuri

Teksti Kristo Çipa