Tek ty ish shërimi…Adem Nuhaj


Tek ty ish shërimi ………

Nga vapa e gushtit

Djersa ty , të del

Si , mushti i rrushit

Kur , kthehet në verë.

Shkon e vjen pas darke

Çdo djal u marrua

Si , vera motake

Më dehe dhe mua.

Ç’nur paske mbi krye

Ç’ka bër ajo nënë

Mos je lar në yje ?!

A je lar në Hënë ?

Hedhhur shtati yt

Me fytyrë mjaltore

Sa, më hodhe sytë

Në sevda më more.

Floku dëndëshorë

Ì derdhur pas shpine

Gusha , si dëborë

Erë trendeline.

Sytë , te ty më mbenë

Po , më dridhej zëmra

Gjunjët seç m’u prenë

Tutje s’bënte këmba.

Buza u shkrumbua

Si , në përcëllime

Dhe dot nuk u shua

Nëpër shumë burime.

Atë far sikleti

Vetëm , ti ma hoqe

Kur buza më mbeti

Veç te buza jote.

Aty ish burimi

Dhe lulet me mjaltë

Tek ty ish shërimi

Që , të ngjallte prapë.