Tërmetet veç kanë shkatërruar folenë…Sheqere Sina


Sodis udhes, cicërimat e zogjëve me

ngjallin ëndrrat të ikja largë

në udhëtim pa mbarim.

E pse të frenoja me zërin e bilbililit?

Unë doja të ngjitësha në skena

ëndrrën doja ta bëja realitet.

Sa here mendimet nuk shfaqesha

por me një bllok shkruaja shperthimet rinore

dhe ashtu në atë bllok unë gjeja qetësinë .

Emocionet i frenoja mos ikja si era qe

rrëzonte lulët dhe kokrrat e pa pjekura

që insektet mblidheshin dhe ktheheshin në plehë.

Se mund të më linin nje brenkë,

të mbyllur në kyçe të ndryshkur nga

mbeturinat e prapambetura të kohes.

Që edhe çelsi atë kyç nuk e hapte dote.

Shkallmova me gurin fortë qe në zemer

më kishte forcuar, që portat mos rrijin të mbyllura. Të hapeshin,

të futëshin zogjtë shtektare të dëgjoheshin

Cicërimat e dashurise.

Por

tërmetet veç kan shkatërruar folenë dhe

portat mbyllen përsëri… perseri… s’kishte rrugë dalje ….!