Tetë Qeshori-Jashar H.Selmanaj


Tetë Qeshori

-Kushtuar NËNËS-

Tani nëna pushon në paq.

1.

Agu i mengjesit më trazojë

Ditë e tmerrit shum të kujtojë

Zëmrën time askush, së qetëson

Edhe sot shpirti im më lot loton.

2.

Kur e marr rrugen per Kosovë.

Mendojë Nëna para ka më dal.

Të dera e Oborrit, si gjithëmonë

Më përshëndet dhe më prërqafon.

3

Si përshëndetët Nëna me djalë.

Unë,humbjen tënë nuk e pranojë

Se edhe ZOTI shumë herë gabon

Nënën më të shtrëjtën e kishtë marr.

4

Atë ditë u shtanga e nuk mujta me fol

Më ishtë mbushur shpirti gjak dhe lotë

Më është dukur, se dikush më helmojë

Në gjum nji ëndërr e keqë më dermojë.

5

Ishtë dita e zëzë e kobit per familjen time

Në këto qaste të dy veshët më tingellojnë

Ah, kur e mora lajmin e hidhur të vdekjes

Unë i gjori nuk qendroja dotë në këmbë.

6

Ishin tetë ditë, që shkovë shendosh e mir

E të përciella per vendlindje në Kosovë

Biro nëna më tha ndoshta të gjall kurr

More bir ne të dy s’ kemi më për më u pa.

7.

Edhe sot me tingellon zëri ytë i ËMBËL

E nuk qetsohëm, por shkrehëm në vajë

Tani duke shkruar NËNË per ty unë qajë

Sepse më është mbushur shpirti më MALL.

8.

Tani vjen pushim e them nuk shkojë i gjall

Se nuk është NËNA, para për mëm dalë

Kujtimi shpirtin tim në dysh më shpat e ndan

Është VARRI NËNËS i cili më detyron të shkojë.

9.

Në Kosovë,më pret edhe BABA i im në VARR

Kur të ju vizitojë dhëmbja per nji kohë më pushon

A ka gjë më të çmuar në këtë jetë, se Babë e Nënë

Jo, janë njerzit që kanë pesh dhe më shumë vlerë.

10.

Nënë më ty i fals dy apo tri fjal nga përëndimi

Zëmrën time, si misrin në mulli e bluan kujtimi

Ah, nëna ime keni shendritur, si rrezja e Hënës

E ëmbël fjala e nënës, si bilbili kur ja thotë Këngës.