Teuta Shaqiraj-Binjake


Binjake

Natyra dhe unë
ngjasim femëror i brishtë.
Vuaj si ajo, shpirt trazuar
pre e dashurisë ende pashkruar.
Plot hire stinore e grishje
të ndezurat ngjyra deri në ngrirje.
Si mua,
e madhe e brishtë nga zemra
por grua kokëfortë,
herë herë e çmendur,
e jashtë furtunë,
si unë fatlumja.
Kush e pjalmon njëra tjetrën më shumë?
Ajo , rrufepritëse e vargut tim të lirë
siç është Nëna natyrë,
me mbushëllon e mi puth sytë.

About Post Author