Teuta Shaqiraj-Në rikthim të dy


Në rikthim të dy

Ti ,ngjizur shpirtërisht brenda meje

e unë në ty, shkrirë ndër arterie.

Une, prej Venere vij dhe Ti, zbritur nga Marsi ;

tërheqje trupash manjetikë graviteti.

Herë të ndarë e herë si dallgë deti.

herë kredhur në ëndrra e jashtë realiteti

Herë një oaz, në shkretëtirë ndjenjash

kredhur ,përqafuar në ”valle mjelmash “.

Po një ditë e di, se në ikjen time,

gjethe vjeshtake do jem ,

në parvazin e zemrës tënde

Si grimcë meteori ,do vij në ajrin e ndezur,

ti mbash ngrohtë kujtimet, udhës së mbetur.

Do të lë për shumë kohë, në pritje sy malluar …

Drejt yjesive po të pres, nga kishim fluturuar….

About Post Author