Teuta Shaqiraj:Persiatja e ditës


Teuta Shaqiraj

Persiatja e ditës

(sa më pasuron Persiatja, Meditimi)

Unë bardhezi në fotografi

Por shumëngjyrësh shpirti…

Në maturantët e dikurshëm rritur e ëndërruar me personazhet e shkrimtarëve famoze ruse angleze, franceze.

Sa orë kaloja kredhur duke ëndërruar dhe vuajtur më heronjtë e personazheve, dhe duke folur me miqtë për vlerat e librit. Mahnitshëm. Tani të rinjte qeshin… Por unë kam mbetur për çudi po ajo 19 – ja falë atij ushqimi shpirtëror në kohën e regjimit komunist.

Por kete poshtë poetin modern nuk e njihja dy vargjet e të cilit i kam përkthyer me modesti nga italishtja..

Një ditë të bukur për ju familjarisht!