The Bikini-Vladimir Bizhga


The Bikini

Amsterdam, red lights………………..

Pulëbardhat

Fluturoin,

me ditët

e kaltra

ne sqepa/

Të kënduarit

e telave

në dritare,

vdekja,

qe kashais

kohen

si kalorësit

pleq….

Cdo gjë

u zhduk,

ne zjarr,

në paqe,
në frontin

e syve

te mij.

Kur ato

Djersitur,

Rrënuar,

ngrire

ne kembe,

si manikin.

Atje,

po atje

ne dritat e kuqe,

ne vitrinat

e teatrit tragjik,

ku dashuria

dhe vdekja

qeshnin

e qanin,

te veshura ne ligje

dhe rregulla,

ne bikinit e kuqe

pikërisht në jug

të Stacionit Centraal,

rreth Oudezijds Achterburgwal

dhe Oudezijds Voorburgwal

tek De Wallen,

në rrjetin

e rrugëve

të ngushta,

Nga Monumenti Kombëtar

tek Grand Hotel Krasnapolsky

në Sheshin Dam.

Vajta turullosur

ne tramvajin

ku kanabisi

si parfum,

te ngacmonte.

Por s, isha

marinarë

Ne zbavitje

të natës,

pas dritareve

të ndriçuara

me dritë të kuqe.

Tek puntoret

e seksit..

Ku cbehen

dashurite

Ku Rrugët

dredha-dredha

me kalldrëm,

ne rrugicat

e ngushta

Ku Van Gogu

Bënte dashuri

dhe hante patate

kur fotografit

e prostitutave

në dritare

jane

sakrilegj.

në dritat e kuqe,

tek madame Tussauds

Ne Amsterdam

Ne kafenetë

e Holandës.

Nga coffeeshops

në teatrot e seksit

dhe dyqanet fetish,

bordelet e dritareve

me Dritat Kuq dhe Blu

dhe ato..

ato pra

ne varfërinë

e tyre të bukur

qëndisnin

bikinit e demokracis..

lad bizhga@ e bluar dhe e shkruar

Amsterdam korrik 2002