Thellë zemrës tënde-Robert Mavro


Thellë zemrës tënde

Sa doja të lageshim nëpër shi

Le të na mungonin tërë yjet

Dhe hena e argjënd përkarshi

mos na dukeshin hijet!

Të ndienim veç zemrën që troket

Dhe frymën që gulçon

Dhe rrufet që zbriznin nga retë

Mes shiun natën vonë!

Të të binin rrufetë përmbi sy

Kur shiu lag fytyrën vënde vënde

Të zhdukeshin sërisht në pafundësi

Thellë zemrës tënde!