Thoma Duka :Nëna


Thoma Duka

Nëna

Nëna është ajo që:

– Biri im. Ja lekët që më dhe borxh dje.

– Por ishin njëzet mijë lek nanë , kjo është pesëdhjetë.

– Nuk ka rëndësi. Ndaji veçmas do të të duhen. Dhe ndërkohë ti shtyn lekët poshtë në xhepin tënd.

Nëna është ajo që:

“Atëherë? Me thuaj diçka, si po të shkojnë punët!” Dhe ndërsa ti i përgjigjesh, ajo ti sheh sytë sikur të shikonte pafundësinë përmes një vrime çelësi.

Dhe ndërsa je akoma duke folur, të ndërpret dhe thotë: Po si je moj zemër? A je mirë?

Nëna është ajo që:

– Zemra ime, sa të ëmbla këto mandarinat, provoji!

– Maa, tani nuk du …

Shumë vonë. Tashmë ta ka vendosur në buzë mandarinën.

Nëna është ajo që:

– Mirmëngjesi bir, si je sot?

– Po mirë o ma. Pak si ftohtë sot.

– Mos po të bjen gripi?

– Po nuk e di o ma. Mbase thjesht bën pak ftohtë.

– Vishu mirë pash Zotin.Dhe ndërsa të flet, shtyn këmishën poshtë në pantallona.

Nëna është ajo që:

Ti mund të bësh 100 kurse gatimi, të përdorësh vetëm ushqime bio, të marrësh tre yje në të gatuar Por gatimi i nënës do të jetë një mijë herë më i mirë se i joti. Dhe çfarëdo që të ketë gatuar do thotë “Epo…herën e kaluar dolën më të shijshme “.

Nëna është ajo që:

” Dje filloi një telenovelë shumë e bukur”

-” Si titullohej”?

-” Prz nuk e mbaj mend titullin”

-” Po kush aktor luante, për çfarë bënte fjalë”?

-” Nuk po më kujtohet tani por ishte vërtet e bukur “

Nëna është ajo që:

– Mos rri deri vonë pa fjetur se nuk do zgjohesh nesër pastaj deri nga dreka!

– Jam në shtrat o ma.

(ndryshimi i menjëhershëm i tonit që bëhet i qetë, i ngrohtë, i lumtur. Sikur sapo ti kishin komunikuar lajme fantastike)

– Shumë mirë, natën shpirt, mbulohu mirë! “

Nëna është ajo që:

-” Zemër, dëgjova në lajme që kishin kapur një grup që vidhte numrat e kartave të kreditit.”

-” Po nga e dëgjove moj nënë?”

-” Nuk e mbaj mend e nuk e kuptova ndoshta mirë por ji i kujdesshëm”.

Nëna është ajo që:

– “Zemër, ec avash pash Zotin!”

– “O ma, po shkoj me tren”

– “Bëj kujdes gjithsesi!

Nëna është ajo që:

Ajo 50, ti 20 vjeç

– Djalë, a po shkon ta blesh bukën?

– Nënë, pak ma vonë. T’betohem!

Ajo 70, ti 40 vjeç.

– Nënë, a dalim e blejmë, bëjmë pak pazar bashkë?

– Po më dhëmbin këmbët zemër. Shko ti. Merr pak mish dhe perime. Dhe buken. Pastaj ti jap lekët.

Nëna është ajo që:

– Naten e mire zemër, flesh rehat.

– Natën e mirë nanë.

Dhe ti që mbyll sytë e fle. E ndërsa Ajo, vetëm pak.