Thonë…Suzana Rama


S’kanë të pushuar shirat sot,

atmosfera ngarkuar lagështirë,

s’të vjen të dalësh, është e kotë,

dhe mbështillesh me kujtimet.

Thonë se shiu i lan gjynahet,

për gjith’ mëkatarët në këtë botë,

por janë kaq shumë mëkatet,

sa s’besoj se lahen, s’besoj dot.

A lahen dot gjithë këto krime,

gjynahqarë që tokën lanë djerrë,

ikanakë që s’pyesin për familje,

udhëve të botës si emigrantë.

A lahen dot krimet që lë pas droga,

bij dhe bija të harruar larg shpresës,

të tjerë që nxjerin gjasme të hollat,

semaforëve vajzat pa i qeshur jetës.

Ka kaq shumë gjynahqarë për rreth,

burra palavi që rrahin gratë, fëmijët,

hajdutë që s’njohin as ligj e as shtet,

bastardë që për para vrasin shokët.

A lahen dot piskamat e nënave,

që varrezat përqafojnë dhe luten,

në sofrën pa bukë lotët e fëmijëve,

baballarë që pragu s’i nxë të futen.

A ka mundësi të lahen gjynahet,

kur ka më shumë mëkatarë se shi,

kur varfëria nuk mbulon dot hallet,

e kur dashuria mbulohet me pabesi.

Kur makutëria sa vjen dhe shtohet,

kur dhe spitalet kthehen në biznes,

o njerëz tani ndërgjegja ndëshkohet,

s’beson dot askënd, je i pashpresë.

E vërtetë është se shiu lan gjynahet,

unë s’do ta besoj kurrë, nuk mundet…..