Ti do të vish-Zymer H.Haliti


TI DO TË VISH

Nga terasa shikoj andej rrugës…

ti do të vish një ditë e buzëqeshur

në fluturim i marrë lakmi fluturës

ajo shkon e lirë qiellit,por e etur…

E di se një ditë do të marrë malli

do kërkosh atë rrugën e vjetër…

do jesh andej ku piqet qielli e mali

dhe aty do të gjesh një copë letër

Kur të lexosh atë letër të zhubrosur

pika loti do të rrjedhin faqeve të tua

dytë jetuam me zemër të plagosur

e tani do më kuptosh më mirë mua

Ti do të kthehesh një ditë e mërzitur

plot shpresë se do takosh Homerin

por,s’di a do të jetë ai duke të pritur

sepse, diç si mortajë e kaploi vendin.