Ti e dashura ime-Nexhat Bexheti


Një shpirt që rreh për ty,si deti bregun

Dëshira ime për ty,si yjet për qiellin

Dashuria jonë e pafund,si valë në oqean

Në zemrën time,ti je e vetmja kuptim

Në sytë e tu zbukurohet koha

Si dielli sapo nis të lined në muzg

Dhe zemra ime gëlon në mungesën tënde

Si vjeshta në pranver,si akulli në diell

Një përqafim yt më bën të ndjehem

I plotë,si qiell pa re me dritë të shëndritshme

Dashuria jonë shkëlqen,si hëna në errësirë

Ti je bukuria ime e paimagjinueshme,e përhershme

Për femër tjetër,është e shterur imagjinata në mua