Ti fle mbi terrin e netëve të rënda-Ukshin Morina


Që prej shumë kohesh sytë e mi të kërkuan ty çast i munguar,

ty rima buitëse e agut,

që zbardh dhembjen time në flokrat e tua të lagështa.

Ishe ti që prej shumë kohësh qaje më atë shpirtin e palumtur!

Ti që me harresën e një të vdekuri

këndoje në guven e ftohtë për një mijë mjerimet e mia të mbetura

mes vargjeve të plumta, si një qiell i shkrehur në natë.

Më thuaj kur mes lotësh ti lulja e prarimit,

ti heshtje e pazëshme, që si një dimër ngurtëson gëzimet e mia!

Jam këtu i ndrynur nga duart që i puthje

jam këtu si një shpirt i mërguar larg gjithçkaje që lidhet me atë çast!

S’di në kam të drejtë ende të vuaj ti zot i dashurisë, kur zemra,

oh sa më rënkon!…

S’di dhe më thuaj ti që në vetmi lexon trishtimin e një të huaji!?

Ti fle mbi terrin e netëve të rënda aty ku unë flas me

pëshpërimat e tua që puhija e erës m’i shpie si fjolla dëbore.

Zemra e dridhur ende e ngrohte në natën e bardhë, ndërkohë

që këngëzimet e tua mizore, kryqëzohen në shpirtin e gjakosur!

Mund të jetë një imazh i 1 person, mjekër, duke buzëqeshur dhe syze