Ti hënë mos qaj për mua!Natasha Ilia Çuro- Greqi


TI HËNË MOS QAJ PËR MUA!!

Hënë ti mos qaj për mua…

As mos u fshi në qiellin gri..

Sonte shpirti mu tha si përrua..

Loti nën qerpikët s’rjedh u ngri..

Nuk besova që hëna të qajë..

Kokën të përplaste mbi retë fluturuse..

Nga sytë e mi lotë vese kristal ranë..

Hëna vezullonte e beftë dëshpëruese..

Fillova të fshij lotët e kripur..

Që hëna lotë mos ketë më në fytyrë…

Pas pak për veten e hënën isha bindur…

Se lotin e saj,timin,një rreze dielli e kish përpirë!

Ndodh dhe hëna të ngashërehet,

Se shumë të dashuruar ajo përgjon..

Di që në gji ti fshehë strukë thellë sekretet…

Qarjet, zënkat,ndarjet ..sheh e nuk i trumbeton..