Ti….ikën…Edmira Xhaferi


Ndoshta një selfie e 1 person, grim, buzëkuq dhe syze dielli

Ti….ikën…

Ti ike,

Së bashku me ëndrrën,

E klithmën le pas…

Ti ike…

Arratisur larg,

E trishtimit i bëre vend

Ti ike…

Kaq larg…

Tashmë skutave të mendjes strukesh..

Diagonaleve ndërton trishtimin,

Dhe kohën e emërton

Hijeve

Sa larg …

Ti vetëm ikën….

Dhe unë ….

Dorën zgjas të të ndjej….

Ashtu si dikur…

Ti ende ikën

kaq larg….

Edmira Xhaferi

Gusht 2023.